קוקילידה מושלמת לשבת

מתכון פרווה וקליל לשבת ומנסיון כדאי שתכפילו כמויות כי זה מתחסל ברגע ונעלם מהמקפיא עוד לפני כניסת השבת.

מתכון לקוקילידות:

לעוגיות- 

200 גרם שוקולד מריר.

1/2 כוס שמן

2 ביצים

1/2 כוס סוכר לבן

1/2 כוס סוכר חום

3 כפות קקאו 

אבקת אפייה

3/4 כוס קמח

לקצפת-

250 גרם קצפת צמחית

2 כפות פודינג

אופן ההכנה-

במיקרו/בן מארי ממיסים את השוקולד עם השמן ומניחים בצד להתקררות.

במיקסר מקציפים ביצים, סוכר לבן וחום, לאחר כמה דקות מוסיפים את השוקולד המומס בעדינות על מהירות נמוכה שלא ישפריץ.

לאחר מכן מוסיפים קמח,קקאו,אבקת אפייה, ממשיכים לערבב עד לתערובת אחידה וחלקה. מכניסים את התערובת לשק זילוף ויוצרים שבלולים. (מניסיון צרו שבלולים קטנים/בינוניים כי זה תופח בתנור) אם אין שקית זילוף השתמשו בכף והניחו על נייר אפייה.

מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים במשך כ-10 דקות,מוציאים ומשאירים בחוץ להתקררות. רק לאחר שהעוגיות מתקררות ניתן לנתק מהנייר אפייה ולמלא בקצפת ולהקפיא.

*ניתן להכין מתכון זה גם בגרסה החלבית ומעבר לזה ניתן גם להכין בגרסה הלבנה בכך שאת השוקולד נמיר ל 400 גרם שוקולד לבן ואת הקקאו נמיר לפודינג וניל.

בתאבון! 

 

ובנימה אישית חייבת לציין… יש כאלו שיגידו, שקינוח חלבי הרבה יותר טעים מקינוח פרווה והאמת הם צודקים קינוח חלבי הרבה יותר מועשר ומושחת. 

אבל אצלינו חוץ ההבדל בחומרי גלם אין הבדל בטעם תוכלו להזמין מאיתנו קינוחים פרווה ובטעם לא תרגישו שזה פרווה בכלל.

צרו עמנו קשר

תוכן עניינים